Informații – Olimpiada Locală de Matematică, clasele VII-VIII

Sâmbătă, 10 februarie 2024, va avea loc faza locală a Olimpiadei de Matematică. La clasele VII-VIII, centrul de concurs este Școala Gimnazială nr. 97.

Proba de concurs este formată din 4 probleme cu rezolvare completă, punctate de la 0 la 7 puncte, punctajul maxim fiind de 28 de puncte. Un elev se poate califica la etapa județeană dacă obține cel puțin 50% din punctajul maxim (în cazul de față, 14 puncte). O problemă va fi la nivelul programei școlare, o problemă din Gazeta Matematică și două probleme la nivelul programei de olimpiadă. Atât programa, cât și recomandarea privind utilizarea GM sunt prezente mai jos, precum și pe site-ul Societății de Științe Matematice din România, ssmr.ro. Timpul de efectuare a subiectelor este de 3 ore. În ziua probei, elevii se vor prezenta la centrul de concurs în intervalul orar 07:15-07:30, având asupra lor documente de identitate (carnet de elev/carte de identitate/pașaport), proba începând la ora 8.

Download (PDF, 192KB)

Download (PDF, 337KB)

 

Atașate mai jos sunt și regulamentul olimpiadei și alte precizări, precum și repartiția în săli a tuturor participanților.

Download (PDF, 425KB)

Download (DOCX, 74KB)

Download (PDF, 721KB)

 

Baftă la olimpiadă!