Informații, sectorul 4 – Olimpiada Județeană de Matematică, clasele V-VIII

În data de 10 martie 2024, va avea loc Etapa Județeană a Olimpiadei de Matematică. Pentru elevii din sectorul 4, sunt două centre de examen : Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” pentru elevii claselor V-VI și Colegiul Național „Elena Cuza” pentru elevii claselor VII-VIII. Elevii se vor prezenta la centrele de examen în intervalul 08.00-08.30, având asupra lor documente de identitate (legitimație de elev vizată, carte de identitate, buletin de identitate sau pașaport).

Elevii vor avea 3 ore să redacteze soluții la 4 probleme, notate fiecare cu câte 7 puncte. Una dintre probleme va fi din Gazeta Matematică nr. 10-11-12/2023 și 1/2024, precum și din Suplimentul Gazetei Matematice nr. 12/2023 și 1/2024.

Se acordă următoarele premii :
Premiul I, pentru elevii care au obținut între 27 și 28 de puncte
Premiul II, pentru elevii care au obținut între 25,5 și 26,5 de puncte
Premiul III, pentru elevii care au obținut între 24 și 25 de puncte
Mențiune, pentru elevii care au obținut între 18 și 23,5 puncte

Calificarea în Etapa Națională a Olimpiadei se face astfel : Se atribuie câte un loc pentru fiecare județ sau sector al Municipiului București, în total 47 de locuri și încă 43 de locuri la nivel național, pe baza clasamentului național realizat după finalizarea fazei județene. În cazul egalității de punctaje la locul I pe un județ/sector, se vor aplica următoarele criterii de departajare : numărul de probleme punctate cu 7 puncte, numărul de probleme punctate cu 6 puncte, punctajul la problema cel mai puțin rezolvată la clasa respectivă, la nivelul județului/sectorului, punctajul obținut la etapa locală a olimpiadei de matematică. În cazul în care egalitatea persistă la aplicarea criteriilor, se va organiza o probă de baraj pentru cei doi în cauză. Elevul care obține un punctaj mai mare la proba de baraj va avea dreptul să reprezinte județul sau sectorul, celălalt fiind introdus în clasamentul național. De menționat faptul că este necesar un punctaj de minim 14 puncte, în orice caz prezent.